Ja miałem ten sam problem z kupnem auta i usłyszałem u trzech dilerów że auto można ściągnąć z innego stoku w innym kraju ze jest z tym trochę zawodu ale w ciągu 2 tygodni może być
Czy ktoś wie/słyszał/widział żeby któryś diler w Polsce miał octavie tour od ręki?
W salonie Z&Z w Toruniu (Lubiczu) widziałem we wtorek stojącego Toura II 1.6 bez gazu za 54 tys. - ale czy jest od ręki?
Rok temu, jak szukałem dla siebie, to coś stało na salonie, ale mówili że moga ją sprzedac za 2 miesiące :?:
Skodex Krotoski-Cichy, dwa tygodnie temu mieli liftbacki na stanie w rozsądnych pieniądzach...
Nie mają od ręki.
Zamieszczone przez Jacek Wo.
W salonie Z&Z w Toruniu (Lubiczu) widziałem we wtorek stojącego Toura II 1.6 bez gazu za 54 tys. - ale czy jest od ręki?
Rok temu, jak szukałem dla siebie, to coś stało na salonie, ale mówili że moga ją sprzedac za 2 miesiące
Czas oczekiwania 12 tygodni. ''Nie znajdzie Pan auta od ręki w kraju''
Swoją drogą - kryzys, a na autko trza czekać!!!!!!!!!!!!!!!
Kryzys to jest, ale w telewizji...
Jeszcze nie tak dawno dostawali dotacje bo taki wielki był kryzys motoryzacyjny. A dziś trzeba czekać ponad pół roku żeby otrzymać samochód...Toż to kpina jakaś :evil:
Swoją drogą - kryzys, a na autko trza czekać!!!!!!!!!!!!!!!
Kryzys to jest, ale w telewizji...
Jeszcze nie tak dawno dostawali dotacje bo taki wielki był kryzys motoryzacyjny. A dziś trzeba czekać ponad pół roku żeby otrzymać samochód...Toż to kpina jakaś :evil:
trzeba czekac tyle czasu, bo w okresie styczeń-kwiecien r/r skoda sprzedała 14,6 % mniej samochodów, czyli tyle jest mniej w ofercie niż w zeszłym roku, i tak juz jest którys rok z rzędu
rufix, ale tyle się czeka na większość samochodów. Przykład Renault Fluence zdarza się do 5 m-cy, Dacia Duster wersja "bieda" 2wd, kolor biały, podstawowe wyposażenie to samo, Fabia do 5m-cy, VW Amorak ok. 1 roku :shock:
rufix, ale tyle się czeka na większość samochodów. Przykład Renault Fluence zdarza się do 5 m-cy, Dacia Duster wersja "bieda" 2wd, kolor biały, podstawowe wyposażenie to samo, Fabia do 5m-cy, VW Amorak ok. 1 roku :shock:
Wymieniles samochody w najbardziej oplacalnych na rynku cenach (podobnie jak Tour) - na nie trzeba czekac
Gratka.pl to serwis ogłoszeniowy z kategoriami: nieruchomości, praca, motoryzacja, dom i ogród, zwierzęta, dla dzieci, moda i uroda, usługi, noclegi oraz inne ogłoszenia
Chcesz kupić auto hybrydowe, elektryczne czy z konwencjonalnym napędem benzynowym lub diesla? Zastanawiasz się jaki model samochodu kupić / wybrać? Jaki silnik wybrać? Czy kupić samochód nowy, prawie nowy czy też używany? O poradę zapytaj tutaj... Jakie auto kupić?
Na chwilę obecną, wszystkie ''od ręki'' to ściema. Już z jednym dilerem jestem ''związany'' więc z kolejnym nie będę się wiązał. Jak dostaną te auta do salonów, to od razu pojawią się ogłoszenia na allegro ''od ręki'' i wtedy będę dzwonił.
Sorrrry ale do Czech po auto nie pojadę, aż takiego ciśnienia nie mam.
no i po przeczytaniu postów przedwczoraj tj w środę postanowiłem rozejrzec się. Toura oglądam już dłuższy czas i nie sądziłem że jest tak długi okres oczekiwania.
Wczoraj poszedłem do salonu i niestety potwierdziło się - miła pani mówi że dziś zamówione auto będzie do odbioru we wrześniu (!!!) ... no chyba że interesuje pana TEN - i pokazuje na toura sedana czarnego z kilkoma dodatkami: pakiet optimum, alusy, przeciwmgielne itd. Klienta BIK odrzucił i auto się zwolnilo. Tyle się zastanawiałem że dłużej już nie musiałem - obiecała potrzymac rezerwacje (za free) do następnego dnia. Omówiłem sprawę w domu i następnego dnia klepnelismy zakup. Dodalismy LPG, lepsze radio, relingi poprzeczne i alarm. Cena stanela na 57k. Odbiór - do połowy lipca bo na salonie musi cos stac oraz czas na montaz gazu.
Powiem tak - takim autem jezdzilem, szału nie ma, ale chyba bardziej rozsądny zakup się nie da zrobic. Duze, w miare solidne, tanie (LPG), konkurencyjne dla innych cenowo - mam nadzieje nie żałowac.
Komentarz